Ana Sayfa Foça'yı Tanıyın Fotoğraf Galerisi İletişim

Ana Sayfaya Dön

Uluslararası Rastgele Balıkçı Festivali - Deniz Öyküleri Ödülü

FOÇA DENİZ ÖYKÜLERİ ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU

Bu yıl ikincisi düzenlenen Foça Deniz Öyküleri Ödülü sahiplerini buldu. Ödül kazananlara ödülleri 3-5 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen 8. Uluslararası Rastgele Balıkçılık Festivali kapsamında, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, Oksana Yenipazar’ın piyano dinletisinin ardından düzenlenen bir törenle verildi.

Yazarlarımızın deniz temasına ilgilerini çekmek ve son zamanlarda edebiyatımızdaki denize uzak tutumu değiştirmek amacıyla düzenlenen; seçici kurulu Tarık Dursun K., Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Ahmet Önel ve Mehmet Atilla’dan oluşan yarışmada, Helesa adlı öyküsüyle Ezgi Ulusoy birincilik; Samatya 'nın Lacivert Denizi adlı öyküsüyle Şükran Topal ikincilik; Ölüm Bugün Hasta adlı öyküsüyle Hande Baba üçüncülük ödülü aldılar.

Ayşe Başçı’nın Ege'nin Koynunda Aşk, Halit Payza’nın Denizde, İnal İnal’ın İshak, Deniz ve Biz adlı öyküsü ise mansiyona değer görüldü.

Dereceye giren eser sahiplerine ödül ve plaketlerini Foça Kaymakamı Kamil Köten ve Foça Belediyesi Meclis Üyesi Gülay Sarı takdim ettiler.

8.Uluslararası Foça Rastgele Balıkçılık Festivali - Deniz Öyküleri Ödülü – Yarışması Sonuçlandı !

Foça Belediyesi tarafından düzenlenen “8. Uluslararası Foça Rastgele Balıkçılık Festivali” kapsamında yer alan, “Deniz Öyküleri Ödülü” başlıklı öykü yarışması’nda şu sonuçlar alındı.

Ödüller:

1. Helesa adlı öyküsüyle, Ezgi Ulusoy,
2. Samatya 'nın Lacivert Denizi adlı öyküsüyle, Şükran Topal
3. Ölüm Bugün Hasta adlı öyküsüyle, Hande Baba.

Mansiyonlar:

Ege'nin Koynunda Aşk adlı öyküsüyle, Ayşe Başçı
Denizde adlı öyküsüyle, Halit Payza
İshak, Deniz ve Ben adlı öyküsüyle, İnal İnal

Foça Belediyesi, her yıl eylül ayının ilk yarısında düzenlenmekte olan “Uluslararası Rastgele Balıkçılık Festivali” kapsamında verilmek üzere “Deniz Öyküleri Ödülü” başlığı altında bir öykü yarışması düzenlemeyi kararlaştırmıştır. İlki 2007’de verilen ödülün ikincisi 2008 yılında gerçekleştirilecektir.

Başvuru koşulları aşağıdadır:
1. Yarışma herkese açıktır. Deniz konusuyla bağlantılı, kitap halinde yayımlanmamış ya da kitaplarda yer almamış öykülerle başvurulabilir. Öykünün dergilerde yayımlanmış olması katılıma engel değildir.
2. Bir yazar yarışmaya en çok üç öyküyle katılabilir.
3. Öykülerde sayfa sınırlaması yoktur. Bilgisayarda 12 punto ile 1,5 aralıklı olarak yazılacak öyküler A 4 kâğıdına basılı halde 6 örnek olarak gönderilmelidir. Ayrıca öykülerin kayıtlı olduğu bir cd de gönderide yer almalıdır.
4. Yarışmaya açık adla katılmak zorunludur. Öykü ya da öykülerin yanı sıra gönderilmesi gereken “başvuru yazısı”nda yazarın adı soyadı, adresi, telefonu, varsa e-posta bilgileri belirtilmelidir. Yaşamöyküsü de bu yazıya eklenmelidir.
5. Öyküler 11 Ağustos 2008, Pazartesi günü akşamına kadar elden, posta veya kargo ile “Foça Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, Deniz Öyküleri Ödülü, Foça-İzmir” adresine ulaştırılmış olmalıdır.
6. Seçici Kurul, Tarık Dursun K. Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Ahmet Önel ve Mehmet Atilla’dan oluşmaktadır.
7. Deniz Öyküleri Ödülü’nde:
Birinciye: 2.500 YTL
İkinciye: 2.000 YTL
Üçüncüye 1.500 YTL parasal armağan ile plaket verilecektir.
Seçici kurulca mansiyona ya da övgüye değer görülen öyküler olursa, bunların yazarları da Uluslararası Rastgele Balıkçılık Festivali’nde Foça’da konuk edilecektir.
8. Foça Belediyesi, derece alan ya da seçici kurulca yayımlanmaya değer görülen öyküleri kitap halinde yayımlayabilecektir. Bunun için yazarlara ayrıca telif hakkı ödenmeyecek, 20’şer adet kitap verilecektir.
9. Yarışmaya katılan öyküler geri verilmez.
10. Ödüle katılan yazarlar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.

DENİZ ÖYKÜLERİ KİTABI YAYIMLANDI

Foça Belediyesi tarafından ilki düzenlenen “Deniz Öyküleri Ödülü” ile ilgili yarışma 2007 yılı eylül ayında sonuçlanmış ve Uluslararası Rastgele Balıkçılık Festivali’nde kazananlara ödülleri verilmişti.

Seçici kurulunda Tarık Dursun K., Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Ahmet Önel ve Mehmet Atilla’nın yer aldığı yarışmada, “Oltacı Miran ve Sarıkanat” adlı öyküsüyle Vecdi Çıracıoğlu birinci, “Kıyıda Köşede” adlı öyküsüyle Ceyhan Usanmaz ikinci, “Leyla Gitmez Bir Yere” adlı öyküsüyle Ahmet Büke üçüncü olmuştu.

Çiğdem Koç’un “Denize Dönmek”, Kadir Yüksel’in “Süreyya”, Sema İşisağ Üçüncü’nün “”Nautilus ya da Mavi yahut Deniz” adlı öyküsü mansiyonla ödüllendirilmişti.

Foça Belediyesi, ödüle değer görülen altı öyküden oluşan Deniz Öyküleri adlı kitabı ise geçtiğimiz günlerde yayımladı. Denizle edebiyatı yeni, güçlü eserlerle buluşturmak ve böylelikle sanatımıza katkıda bulunmak amacıyla verilenr ödül, edebiyatımızın ihmal edilmiş bir alanına dikkat çekmek amacını güdüyor. “Deniz Öyküleri Ödülü” bundan böyle her yıl verilecek.

Ana Sayfaya Dön
Hizmet Birimleri