CUMHURİYET BAYRAMI FOÇA’DA COŞKUYLA KUTLANACAK - 26 Ekim 2017

Foça Belediyesi, Cumhuriyetin 94’üncü yılını Foça ve Bağarası’nda düzenlediği etkinliklerle kutlayacak…

CUMHURİYET BAYRAMI FOÇA’DA COŞKUYLA KUTLANACAK

Foça, Cumhuriyet Bayramı’nı, 27-29 Ekim tarihlerinde Foça ve Bağarası’nda düzenlenen etkinliklerle kutlayacak.

Bağarası’nda, Foça Belediyesi ve Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği ortaklığı ile Bağarası Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen etkinliklerde ilk olarak; 27 Ekim Cuma günü, ‘Ulu Önderimiz Atatürk’ isimli fotoğraf ve resim sergisi açılacak. Hülya Erduran’ın albümünden eserlerin yer alacağı serginin açılış saati: 14.00. Ardından, 28 Ekim Cumartesi günü, Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, ‘Atatürk’ün Sevdiği Türküler’ Konseri verecek. Şef Atabey Aydın yönetimindeki konserin başlama saati: 20.00

Resmi kutlamalar kapsamında; Foça Cumhuriyet Meydanı’nda, 28 Ekim Cumartesi günü, çelenk sunma töreni yapılacak. Çelenk sunma töreni saat: 13.00’de başlayacak. 29 Ekim Pazar günü, saat 10.00’da, Foça Kaymakamlık Binası’nda tebrikat töreni ve saat 11.00’de Foça Belediyesi 11 Eylül Nihat Hüsenay Stadı’nda kutlama programı gerçekleştirilecek.

Cumhuriyetin 94’üncü yılı kutlamalarının coşkusu, Foça Belediyesi’nce gerçekleştirilen Fener Alayı ve ‘‘Özgür Kıyat’’ konseriyle sürecek. 29 Ekim Pazar günü, saat 19.30’da, başlayacak olan Fener Alayı, Kavala Kafe’den, Demokrasi Meydanı’na ulaşacak. Ardından, saat 20.00’de Demokrasi Meydanı’nda, sevilen sanatçı Özgür Kıyat, Cumhuriyet Bayramı sevincine coşku katacak.

Türkiye Cumhuriyeti’ne büyük bir sevgi ve sadakatle bağlı olduklarını ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘‘Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhuriyetimiz için gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahramanların çocuklarıyız. Ulu Önderimize ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımıza büyük minnet ve şükran borçluyuz. Şanlı bayrağımız altında bağımsız ve özgür biçimde yaşamamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı gazilerimizi ve şehitlerimizi en derin saygı ve minnetle anıyoruz. Tüm halkımızı, 27-29 Ekim tarihlerinde Foça ve Bağarası’nda gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz’’dedi.

*27 Ekim Cuma günü, Bağarası’nda açılacak ‘Ulu Önderimiz Atatürk’ isimli fotoğraf ve resim sergisine Foça’dan katılmak isteyenler için, saat 13.30’da Pazar Yerinden ve 28 Ekim Cumartesi günü, ‘Atatürk’ün Sevdiği Türküler’ Konseri’ne katılmak isteyenler için, saat 19.30’da Foça Pazar Yeri ve Yeni Foça Karadut Kafe önünden araç kaldırılacaktır. 29 Ekim Pazar günü, Fener Alayı ve Özgür Kıyat konserine katılmak isteyenler için; saat 19.00’da Bağarası çeşme yanından, 18.30 Yeni Foça Karadut Kafe önünden araç kaldırılacaktır.