YAŞASIN CUMHURİYET! - 29 Ekim 2017

Cumhuriyetimizin 94. Gurur Yılı, Foça’da coşkulu tören ve etkinliklerle kutlanıyor…

YAŞASIN CUMHURİYET!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Foça Kaymakamlık Makamında gerçekleşen Tebrikat Töreni ve Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadı’ndaki resmi kutlama programıyla devam etti.

Kaymakamlık Makamında, saat 10.00’da başlayan Tebrikat Töreninde; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; sivil ve askeri erkân, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Tebrigat Töreninin ardından, Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadı’ndaki resmi kutlama programına geçildi. Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; törene katılan sivil ve askeri erkanın, öğrencilerin, askerlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Foça Kaymakamı Ali Çetin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Ulusu ile gerçekleştirdiği en seçkin eseri olduğunu ifade eden Foça Kaymakamı Ali Çetin; ‘‘Anadolu, taşıyla toprağıyla kan ağladığı bir dönemde ne top, ne tüfek ne de derli toplu bir kuvvet yokken dahi umudunu yitirmemiştir. Kurtuluş Savaşı, Türk Halkının var olma mücadelesidir… Anadolu, özgürlük için kanlarını düşünmeden dökenlerin, canlarını hiçe sayanların, düşmanın topuna, güllesine yumruğu ile karşı koyan, hürriyet türküleri söyleyen ozanların, yağız yiğitleri, efelerin, dadaşların seğmenlerin, Nene Hatunların yurdudur… Cumhuriyetimize sahip çıkmak, onu yükseltmek, birincil görevimizdir. Yetiştirdiğimiz çocuklarımıza, geçlerimize, birlik ve beraberlik içinde ulusal değerlerimize sahip çıkarak yaşama bilinci vermeliyiz’’ dedi.

Bu konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu. Foça Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Foça Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Cumhuriyetin Kuruluşunun 94. Yılı Kutlamaları çerçevesinde öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın final bölümünde yapılan resmi geçit törenine, vatandaşlar alkışlarla eşlik etti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu'nun 94. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘29 Ekim, bir halkın bağımsızlığının ve millet olmasının, ulus olmasının günüdür! Türk Halkının, Dünyaya; Biz ‘Türkiye Cumhuriyetiyiz!’ diye haykırdığı gündür. Atam, Cumhuriyetinin bekçileri olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet Bayramımızı kutlar; başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını gözünü kırpmadan veren şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anarız’’dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri bugün, Foça Belediyesi’nce düzenlenen ‘‘Fener Alayı’’ ve ‘‘Özgür Kıyat’’ konseriyle sürecek. Saat 19.30’da başlayacak Fener Alayı, Kavala Kafe’den Demokrasi Meydanı’na ulaşacak. Ardından, saat 20.00’de Demokrasi Meydanı’nda, sevilen sanatçı Özgür Kıyat, Cumhuriyet Bayramı sevincine büyük coşku katacak.