FOÇA BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN DEMİRAĞ’IN ‘‘TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLMESİ’’ İLE İLGİLİ MESAJI - 5 Aralık 2017

Türk kadını, yüzyıllardır özlemini çektiği haklarına sahip olmada; en azimli, inançlı ve güçlü desteği Atatürk’ten almış ve çağdaş ülke kadınlarının önüne geçmiştir.
Örneğin; İtalya’da kadınlar ancak 1948 yılında seçimlere girebilmişler. Japon kadınları ise seçim haklarını ancak 1950 yılında alabilmiştir.
Medeni kanunları aldığımız İsviçre’de ise, kadınlar haklarını 1971 yılına kadar alamazken, çağdaşlaşmada örnek aldığımız İsveç ve Danimarka gibi ülkelerde de durum farklı değilken, Türk kadınına 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır.
Atamız; Kadınların tarihteki ve uygarlıktaki gerçek anlamdaki yerini ve önemini her fırsatta dile getirmiştir.
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 83. Yıldönümünü kutlar, saygılarımı sunarım.

Gökhan DEMİRAĞ
Foça Belediye Başkanı