FOÇA, UĞUR MUMCU’YU ANACAK - 23 Ocak 2018

FOÇA, UĞUR MUMCU’YU ANACAK

Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Foça Şubesi işbirliğiyle, 1993 yılında menfur bir suikaste kurban giden Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’yu anacak.

Anma etkinliği, 24 Ocak Çarşamba günü (yarın) saat: 13.00’de Demokrasi Meydanı’nda toplanılmasıyla başlayacak, Uğur Mumcu Parkı’nda sona erecek.

Uğur Mumcu ve Aydın Kıyımı

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında, 26 Ocak Cuma günü, Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından ‘‘Uğur Mumcu ve Aydın Kıyımı’’ isimli anma programı gerçekleştirilecek. Uğur Mumcu ve suikaste kurban giden aydınların anılacağı şiirli müzik dinletisi, Saat 20.00’de, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde başlayacak. Yılmaz Mızrak’ın tasarlayıp yönettiği programı, ADD Foça Şiir Korosu sunacak. Etkinliğe Yeni Foça’dan katılmak isteyenler için, saat 19.00’da Karadut Kafe önünden araç kaldırılacak.

Minnet ve Saygıyla Anıyoruz

Gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu asla unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ‘‘Cesur kalem, Demokrasi ve Özgür Türkiye sevdalısı Uğur Mumcu’yu, haince katledilişinin yıldönümünde bir kez daha, büyük minnet ve saygıyla anacağız. Tüm halkımızı, Uğur Mumcu’yu ve diğer aydınlarımızı anacağımız etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz’’ dedi.