TİYATRO - ‘‘MEDEA BELLEĞİ’’ - 30 Mart 2018

Foça’da, Ömer Polat’ın yazdığı ‘‘Ben’’ metni üzerine kurulan ‘‘Medea Belleği’’ isimli tiyatro oyunu sahnelenecek…

TİYATRO - ‘‘MEDEA BELLEĞİ’’
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi işbirliğiyle, Foça’da ‘‘Medea Belleği’’ isimli tiyatro oyunu sahnelenecek.
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, 1 Nisan 2018 Pazar günü sahnelenecek oyun; saat 20.00’de başlayacak. Yeni Foça’dan katılmak isteyenler için Karadut Kafe önünden, saat 19.00’da araç kaldırılacak. Tüm halkımız davetlidir.

Medea Belleği
Heiner Müller'in Medea-Material metninden hareketle oluşturulan “Medea Belleği”, Ömer Polat’ın yazdığı “Ben” metni üzerine kurulmuştur. Günümüzün kaos ortamını delilik kavramı üzerinden, fiziksel tiyatro yöntemiyle tartışmaya açmaktadır.
Konusu; Doğduğu toprakları sevdiği adam için terk eden Medea, savaş ve iktidar hırsına kapılan kocası tarafından aldatılarak terk edilir. İki oğlu ile denizin sonsuzluğuna sürgün edilen Medea, kendisi ve çocuklarıyla beraber şehirde kalmak için bir gün ister.