CUMARTESİ GÜNÜ FOÇA’DA KIŞ SİNEMASI - 31 Aralık 2019

Foça’da Kış Sinemaları, Cumartesi günü başlıyor…

CUMARTESİ GÜNÜ FOÇA’DA KIŞ SİNEMASI

Foça Belediyesi tarafından düzenlenen Kış Sinemaları Gösterimleri, Cumartesi günü başlıyor. Pelin Esmer’in yazıp yönettiği ‘Gözetleme Kulesi’ isimli film, 4 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’te, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gösterilecek.
Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali'nde yapan film, yurt içi ve yurt dışından ‘En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kadın Oyuncu’ dâhil birçok ödülle dönmüştü.
Film gösteriminin ardından, yönetmen Pelin Esmer ile oyuncu Gizem Erman Soysaldı moderatörlüğünde keyifli bir sohbet sinemaseverleri bekliyor.

Gözetleme Kulesi

Yönetmen Pelin Esmer
Oyuncular: Olgun Şimşek, Nilay Erdönmez, Menderes Samancılar
Tür: Dram, Gerilim
Süre: 1s. 40dk.
Ülke: Türkiye, Fransa, Almanya
Filmin Konusu: Nihat ıssız bir ormanın tepesinde bir yangın gözetleme kulesine bekçi olarak sığınmıştır. Seher ise Tosya'da otoyol kenarında küçük bir otogara kendisini zor atmıştır. Başkalarından kaçarken birbirlerine denk gelen bu iki insan suçluluk duygularına karşı, kendi kendilerine verdikleri savaşı birlikte sürdürmek zorunda kalırlar. Pelin Esmer'in kaleminden ve yine kendi yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan filmin başrollerini Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez paylaşıyor. Kastamonu'nun Tosya ilçesinde çekilen filmin ortak yapımcıları arasında Arizona Films ve Bredok Filmproduction da yer alıyor. Film iki belgeselden sonra 11’e 10 kala’ya imza atan Esmer'in ikinci uzun metrajlı işi.

Foça’da Kış Sinemaları Programı

Ocak Ayı Pelin Esmer Filmleri
4 Ocak Cumartesi, 15.00:  Gözetleme Kulesi (yönetmen katılımı, söyleşi)
18 Ocak Cumartesi, 15.00: İşe Yarar Bir Şey