ANIYOR, ARIYORUZ… - 10 Kasım 2015

ANIYOR, ARIYORUZ…

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, vefatının 77. Yılında, Foça’da gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle anıldı.
ATATÜRK’ü anma törenlerine; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Askeri Erkan, Foça Protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılmasının 77. Yılı nedeniyle düzenlenen törenlere, Foça Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ve 2 dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlandı. Törenlere daha sonra Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde devam edildi.
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner yaptı.
Yapılan konuşmanın ardından Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi’nin hazırladığı Atatürk Oratoryosu sergilendi. Atatürk’ün hayatından kesitlerin sunulduğu ve öğrencilerin seslendirdiği oratoryo sırasında katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Öte yandan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. Yılı anısına bir mesaj yayınladı. Başkan Demirağ mesajında; “Büyük önder Atatürk yoktan var etmiştir, vatanımızı. Askeri dehasıyla vatanı düşmandan kurtarmış  ve devrimlerle de çağdaş bir Türkiye yaratmıştır. Yeni baştan bir ülke yaratmak olağanüstü liderlik gücü ister. Dünyada ki 377 lider arasında Yüzyılın dünya lideri seçilmiş, 29 ülkede adı çeşitli cadde ve parklara verilmiştir. Küba Havana’da heykeli dikilen tek lider Atamızdır. Belçika’da bir kasabaya, Hollanda’da bir köye adı verilmiştir. Polonya’da adına bir okulun olması ise bizler için onurdur. Norveç’te, 'Bir kez de Atatürk gibi düşünelim', diye  atasözü vardır. Ve ne mutlu ki bu lider bizim liderimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 77. yılında saygıyla, şükranla, özlemle anıyor ve arıyoruz! Açtığı uygarlık yolu her zaman ışığımız olacaktır” dedi.

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. Yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde bir de Atatürk Resimleri ve kitapları sergisi de yurttaşların beğenisine sunuldu.

10.11.2015 Foça Belediyesi Basın Bürosu