BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖKHAN DEMİRAĞ’IN “KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜ” MESAJI - 24 Kasım 2015

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan bir kararla her 25 Kasım, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak anılmaktadır.

Bugünün anlam ve önemi büyük çünkü şiddetin boyutları sadece bizim  ülkemizle sınırlı değil. Kadın hakları konusunda önemli gelişmelere imza atan ülkelerde bile, kadına yönelik şiddet giderek artıyor. Her geçen gün artarak çoğalan şiddet altında olan kadınlarımız! Anneler, arkadaşlar, eşler, kız kardeşler...

Ne acıdır  ki, ülkemizde her gün ortalama 4 ila 5 kadının ailesi ya da eşi tarafından öldürülüyor!

Şiddete dur demeliyiz, hiç bir canlı şiddeti hak etmez. Dünyada kadınların şiddetten kaçıp kurtulabilecekleri bir ülke de yok. İşte bu yüzden 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Tüm ulusların bir araya gelerek kadına karşı şiddetle mücadeleye destek vermesi gerekmektedir. Tüm gücümüzle şiddete karşı mücadeleye devam etmeliyiz.

Gökhan DEMİRAĞ
Foça Belediye Başkanı