FOÇA, BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN İZİNDE - 25 Kasım 2015

FOÇA, BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN İZİNDE

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi’nce özel bir program düzenlendi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, Başöğretmen Atatürk ve Cumhuriyetimize ışık tutan öğretmenlerimize saygı ve minnet duygularının bir ifadesi olarak, Kuvay-i Milliye Destanı oratoryosu seslendirildi.

Misafirleri karanfillerle karşılayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Bugün çok önemli bir gün. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, emekli olmuş ve görevde olan öğretmenlerimizle birlikte kutluyoruz. Duygulu anlar yaşıyoruz. Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devam ediyoruz. Öğretmenlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Onların sayesinde buradayız. Ülkemizde, her ortamda ve her zorlukta görev yapan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Başkan Demirağ, Kuvay-i Milliye Destanı oratoryosunu seslendiren şiir korosunda yer aldı.

Mukaddes Yarba’nın sunumuyla başlayan programda, Emekli Öğretmen Kemal Karakurt bir açılış konuşması yaptı. Foça Kent Konseyi Şiir Korosu, Büyük Şair Nazım Hikmet’in “Kuvay-i Milliye Destanı” oratoryosu’nu seslendirdi. Şiir Korosu’na Bağlama ile Alaaddin Yiğit ve Gitar ve Ney ile Oğuzhan Çakırefe eşlik etti. Derya Çakırefe ve Feridun Sertkaya, Zeybek oynadı.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür, Sanat ve Çalışma Grubu Başkanı, Koro Şefi Emekli Öğretmen Nuray Çiloğlu ile şiir korosuna teşekkür çiçeği verdi.

25.11.2015                                                                                               Foça Belediyesi Basın Bürosu