BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖKHAN DEMİRAĞ’IN “10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ” MESAJI - 9 Aralık 2015

İnsan hakları, insanca yaşamanın teminatıdır. İnsanın en temel hakkı, yaşama hakkıdır.

Günümüzde, insan haklarının korunması, geliştirilmesi, din, dil, ırk, renk ayrımı yapmadan herkese uygulanması, çağdaş yaklaşımdır ve görevdir. İnsan hakları ihlali, sadece ülkelerin iç sorunu olmaktan çıkmıştır. Birleşmiş Milletler  tarafından  10 Aralık 1948’te kabul edilen ve insan haklarının Anayasası sayılan “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” ile tüm dünyada insan hakları güvence altına alınmış ve insan haklarının ihlallerine yönelik olarak uluslararası mekanizmalar devreye konmuştur.

Çağdaş dünyanın bir üyesi olarak, ülkemiz de insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi yolunda çaba harcamalıdır. Bireylerin yasa önünde eşitliği sağlanmalı, ayırımcılığa uğramamaları için çalışılmalı ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunmalıdır.

İnsan haklarına saygı, Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti'nin değiştirilemez niteliklerindendir. Yaşamın temeli, insanlığın yasasıdır insan hakları.

İnsan haklarının çağdaş yaşama uygun hale geleceği günler dileğiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım.

Gökhan DEMİRAĞ
Foça Belediye Başkanı