FOÇA İLÇE HIFZISIHHA KURULU KARARLARI - 7 Mayıs 2020

FOÇA İLÇE HIFZISIHHA KURULU KARARLARI

Vatandaşlarımıza önemle duyurulur

Foça Kaymakamlığı Başkanlığında toplanan Foça Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlara göre;

*Foça ilçe merkezindeki Karakum Plajı mevkisinden başlayıp, Yeni Foça Gencelli mevkisine kadar uzanan sahil şeridi boyunca tüm plaj ve koylar başta olmak üzere, mücavir alan içinde özellikle iç kesimlerde kalan park mesire alanı, doğal rekreasyon alanlarında bekleme yapmak, karavan park etmek, konaklama yapmak, çadır kurmak ve açıkta konaklamak yasaklanmıştır.

*Mücavir alandaki parklar, mesire ve doğal rekreasyon alanları, meydanlar, sahil bandı iskeleleri, kıyı şeridine bağlı tekne ve yat gibi yerlerde açıkta masa kurmak, alkollü, alkolsüz içecek almak, denize girmek, güneşlenmek, kıyıya bağlı tekne üzerinden balık avlamak, özel aracıyla sahil ve iç kısımlara park ederek alkollü alkolsüz içecek almak, banklarda oturmak, yan yana ya da el ele sosyal mesafeye uymadan gezmek yasaklanmıştır.

*Her türlü motosiklet, bisiklet ve yürüyüş gruplarının toplu olarak etkinlik yapmaları yasaklanmıştır.

*Tüm bu yasakları ne gerekçeyle olursa olsun ihlal edenler, kolluk kuvvetlerince uyarılacak, uyarılara uymayanlara her seferinde ayrı ayrı olmak üzere öncelik sırasıyla; Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince 392 TL idari para cezası, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 lira idari para cezası, Türk Ceza Kanunu'nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesi uyarınca da 'yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır' hükmünün uygulanması için adli makamlara bildirilecektir.