TURUNCU ÇEMBER - 23 Haziran 2020

TURUNCU ÇEMBER

İzmir’deki işletmelerin pandemi sonrası normalleşme sürecine uyumunu kolaylaştırmak ve İzmir’in güvenli biçimde bu süreci atlatmasını sağlamak amacıyla oluşturulan #turuncuçember sertifikası, İzmir’in hijyenik ve güvenilir bir turizm destinasyonu olmasını hedefliyor.

Belediye ruhsatlı konaklama ve yeme içme tesisleri için geçerli olan #turuncuçember sertifikası, İzmir Turizm Hijyen Kurulu’nun belirlediği kriterlere uyan ve ilgili mevzuat çerçevesinde denetimleri başarıyla tamamlamış işletmelere ücretsiz olarak verilecek.

Turuncu Çember sertifikası almak isteyen işletmeler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine elden ya da çevrimiçi başvurarak taleplerini iletebilir. Başvurunun sonucunda değerlendirmeden geçecek işletmeler, hijyen kriterlerini sağladıkları takdirde Turuncu Çember sertifikasını almaya hak kazanacak. www.izmir.bel.tr sitesinden bilgi alabilirsiniz