FOÇA BELEDİYESİ, KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA EĞİTİM - 17 Kasım 2020

FOÇA BELEDİYESİ, KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA EĞİTİM

Foça Belediyesi çalışanlarına Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) projesi uygulamasının 1. adımında uzman hukukçular nezaretinde kademeli olarak eğitimler verilmeye başlandı.

Avukat Gökçe Karakılıç ve Avukat Ata Can Sınanmış, Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi ve kişisel verileri koruma sorumluluğunun kanuni yükümlülükleri konusunda bilgiler verip, çalışanların yönelttiği soruları cevaplandırdı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) projesi uygulamasının 1. adımında Belediyemizin tüm birimlerinde çalışan mesai arkadaşlarıma uzman hukukçular tarafından kademeli olarak eğitim veriliyor. Hizmet süreçlerimizde belediyemiz ile iletişime geçen vatandaşlarımızın kişisel verilerinin korunması ve gizlilik konusunda en geçerli prosedüre uygun ve özenle çalışacağız.’’dedi.

KVKK projesi, Foça Belediyesi’nin kişisel verilerinin güvenliğine en üst düzeyde önem vererek vatandaşlara sunduğu hizmetlerde kişisel verilerin güvenliğini ön planda tutmasını ve bu verilerin belediye hizmetlerinde kullanılması sırasında özel hayatın gizliliği ve temel hak ve özgürlüklerin korunmasını sağlayacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hükümleri gereği, kimlikleri belirli veya belirlenebilir kılan her türlü bilgi, “Kişisel Veri” olarak, Veri Sorumlusu sıfatıyla FOÇA BELEDİYE BAŞKANLIĞI tarafından işlenecek. “Kişisel Verilerin İşlenmesi” ise bu verilerin elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade ediyor.