HIFZISIHHA KURULU KARARLARI - 25 Kasım 2020

*Kamuya açık alanlarda (cadde, sokak, park, sahiller, toplu ulaşım araçları, iş yerleri, fabrika vb.) maske takma zorunluluğu getirilmiştir.

*İlçemizde kurulan pazarlarda gıda maddesi dışında satış yapılması yasaklanmıştır.

*Sahil bantları, park mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; sandalye veya oturarak piknik yapmak yasaklanmıştır.

*Lokanta ve restoranlar (masalarda müşteri kabul etmeksizin) sadece paket servis ve gel al şeklinde hizmet verebileceklerdir.

*Foça’da Reha Midilli Caddesi ve Aşıklar Caddesi (Akbank’tan belediye meydanı dahil küçükdeniz sahili sağlı sollu olacak şekilde) boyunca, Yeni Foça’da Ali Stair Caddesi boyunca, Kozbeyli, Ilıpınar, Yeniköy ve Yeni Bağarası köy meydanlarında, Bağarası’nda Foça-İzmir karayolu üzerindeki cadde boyunca (İzmir yönünden gelirken benzin istasyonundan Bağarası çıkış köprüsüne kadar cadde boyu) ve ilçemizdeki tüm toplu taşıma araç durakları bekleme yerlerinde sigara içme yasağı getirilmiştir.

*İlçemizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00-13:00 arasında sokağa çıkmalarına karar verilmiştir. Ancak bu saatler dışında (Hastalık, 1. derecede yakının vefatı, hastalık takip edilen nitelikte olmak veya İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün uygun görüşü olmak kaydı ile) ikamet ettiği yerleşim yerine göre sorumlu kolluk kuvvetinden izin almak kaydıyla (İlçe Emniyet Müdürlüğü/İlçe Jandarma Komutanlığı) izin verilmiştir.

*İlçemiz Küçükdeniz bölgesindeki yürüyüş yollarından Aşıklar Caddesi (Liman restoran önü) ve Reha Midilli Caddesi (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) önüne kadar olan bölümde yürüyüş yollarına herhangi bir materyal (masa, sandalye, tezgah vb.) konulmamasına karar verilmiştir.