56 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI - 4 Aralık 2020

*Sokağa çıkma kısıtlaması Cuma günü 21.00’de başlayıp Pazartesi günü 05.00’te sona erecektir. (Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde her hafta sonu tekrar edecektir.)

*65 yaş ve üzerindekiler ile 20 yaş altındakiler, alışveriş için de olsa belirtilen gün ve saatlerde evden çıkamayacaktır.

*Hafta sonu market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerden saat 10.00-17.00 arasında alışveriş yapılabilecektir. (Zorunlu ihtiyaçların karşılanması ve araç kullanmamak şartı ile.) Aynı saatlerde bu işyerlerinden evlere servis şeklinde satış yapılabilecektir. Fırınlar ve ekmek satan bayiler açık olacak, Mahalle arasında ekmek satışı yapılmayacaktır.

*Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servisi yapabilecektir.

*Zorunlu hallerde, İçişleri Bakanlığına ait E BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından resmi izin almak kaydı ile seyahat edebilecektir.