FOÇA BELEDİYESİNDEN YENİ BİR KİTAP DAHA - 30 Ocak 2016

FOÇA BELEDİYESİNDEN YENİ BİR KİTAP DAHA

Deniz Öyküleri-3 Yayımlandı

Foça Belediyesi kültürel yayınlarına yeni bir kitap daha ekledi.

Geçen yıl vefat eden, uzun bir süredir Foçamız’da yaşamasından onur duyduğumuz, usta kalem Tarık Dursun K.’ya ithaf edilen Foça Belediyesi’nin düzenlediği ‘Foça Deniz Öyküleri Yarışması’na katılarak yayımlanmaya değer bulunan eserlerin bulunduğu Deniz Öyküleri-3 kitabı okuyucu ile buluştu.

Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü, insanı ve sanatı denizle daha yakın bir birlikteliğe kavuşturmak için atılmış bir adımdır. İnsanın, denizi yaşamına katmasının kalıcı belgeleri ise sanat ürünleri olacaktır. Bu anlamda düzenlenen Deniz Öyküleri Yarışmasına katılarak dereceye giren ve yayımlanmaya değer eserlerin yer aldığı Deniz Öyküleri-3 kitabı okuyucusuyla buluştu.

Deniz Öyküleri Deniz Feneri gibi çakmaya devam edecektir

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Deniz Öyküleri-3 kitabının giriş yazısında; “Foça Deniz Öyküleri Ödülü, burada, Foça’da bir deniz feneri gibi çakmaya devam edecektir. Sanatçılarımızın gözü denizde olduğu kadar, o fenerin ışığında da olsun. Elbette okurlarımızın da” dedi.

Deniz Öyküleri Tarık Dursun K. adıyla bütünleşti

Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Bundan böyle Deniz Öyküleri Ödülü’nü, yaşamının son yıllarının büyük bir bölümünü Foça’da geçiren ünlü yazarımız Tarık Dursun K. Adıyla bütünleştireceğiz. Deniz Öyküleri Ödülü’nde ödül alan ve yayımlanmasına karar verilen öykülerden oluşan bu kitabı Foçalılara ve değerli okurlarımıza sunmaktan mutluyum. Burada tüm katılımcılarımıza, ödül çalışmalarını düzenli olarak yürüten çalışma arkadaşlarımıza, seçici kurul üyelerimize teşekkür ediyorum. Denize açılır gibi okumanız dileğiyle” dedi.

Foça Belediyesi tarafından düzenlenen Deniz Öyküleri Ödülü yarışmasına katılarak dereceye giren 4 eser ile birlikte yayımlanmaya değer bulunan 9 eser, Deniz Öyküleri-3 kitabında yer aldı.

30.01.2016                                                                                               Foça Belediyesi Basın Bürosu