ÇOCUKLAR GELENEKSEL OYUNLARLA ŞENLENDİLER - 18 Nisan 2016

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Foça’da Çocuk oyunları şenlikleri ile başladı. Şenliklerde ilk oyun protokol arasında oyandı.
ÇOCUKLAR GELENEKSEL OYUNLARLA ŞENLENDİLER

Foça’da 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen şenliğe Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yanısıra öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Hafta boyunca sürecek şenlik kapsamında, unutulmuş çocuk oyunları olan mendil kapmaca ve yakantop oynanacak.
Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Çocuk Oyunları Şenliği, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Foça Reha Necla Midilli Ortaokulu öğrencilerinin halkoyunları gösterileri ile devam etti.
Halkoyunları gösterilerinin ardından, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar ve beraberindekiler çocuklarla yakantop oynadı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir bildiri yayınlayan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin ɑçılış gününü; Ulusɑl Egemenlik ve Çocuk Bɑyrɑmı olɑrɑk ilɑn eden Büyük Önder Mustɑfɑ Kemɑl Atɑtürk, bu dɑvrɑnışı ile çocuklɑrın hɑklɑrını dünyɑ gündemine tɑşımış ve; “Türk Milletinin istikbali bugünkü çocukların isabetli görüşü ve yorulmak istidadında olmayan çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır” demiştir. Geleceğimiz olɑn çocuklɑrɑ dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını armağan ederek, çocuklara güvenini, sevgisini göstermiştir” dedi.