KARA ATLAS FOÇA’DA GÖSTERİMDE - 25 Nisan 2016

KARA ATLAS FOÇA’DA GÖSTERİMDE

Yönetmenliğini Umut Vedat’ın yaptığı ‘Kara Atlas’ isimli belgesel Foça’da izleyici ile buluşacak.

Kömürlü Termik Santrallere karşı yerel mücadeleyi anlatan uzun-metraj belgesel film Kara Atlas yönetmeni Umut Vedat ve özgün müzik bestecisi Emre Can Öziş’in de katılımıyla Foça’da seyirciyle buluşuyor.
15 Mayıs’ta, Kömürlü Termik Santrallere karşı duruş sergilemek üzere bir araya gelmeye başlayan Sivil Toplum Örgütü, yerel yönetimler ve kent konseylerinin oluşturduğu Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif ve Foça Belediyesi’nin organize ettiği belgesel gösterimi 26 Nisan 2016 (Salı) tarihinde saat 19.00’da Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılacak.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 7-17 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirdiği, 35. Film Festivali’nde Ulusal Belgesel dalında yarışan film; Yırca’dan Şırnak’a, mevcut ve yapılması planlanan santrallere karşı yürütülen mücadelelerin haritasını çıkarıyor. Belgeselin oyuncuları Yırcalılar, Kara Bigalılar, Gerzeliler, Bursalılar, Şırnaklılar, Zonguldaklılar, Amasralılar ve Artvinliler’den oluşmakta.
Kara Atlas belgeseli, Yırca’dan Şırnak’a mevcut ve yapılması planlanan santrallere karşı yürütülen mücadelelerin haritasını çıkarıyor. Farklı coğrafyalardan farklı biçimlerde yükselen seslerin ortaklığını, yaşamlarımıza sahip çıkarken farklı dillerde nasıl aynı şeyi söylediğimizi birbirimize duyurabilmenin önemli bir çabasını taşıyor.
26 Nisan 2016 Salı günü saat 19.00’da Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılacak olan ‘Kara Atlas’ belgeselini izlemek isteyenler için aynı gün saat 18.00’de Yeni Foça Karadut Kafe önünden araç kaldırılacaktır.