BASKETBOL YENİDEN CENNETE TAŞINDI - 27 Haziran 2015

BASKETBOL YENİDEN CENNETE TAŞINDI

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Foça Belediyesi işbirliği ile 3. kez organize edilen Sokak Basketbolu Turnuvası (3x3 Türkiye Turu İzmir Etabı) Foça’da başladı.
Sokak Basketbolu Turnuvası’nda, 53 Takımda forma giyen 183 sporcu mücadele ediyor.
Organizasyon için 3. Kez Foça’yı seçen Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür eden Belediye Başkanı Vekili Bahar Öztürk, “Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Harun Erdenay’a ve federasyon temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizi çok önemsiyoruz. Gençlerimizin sportif anlamdaki gelişimlerine katkı koymak, gençlerimize basketbol sevgisi aşılamak isteğindeyiz” dedi.
Foça Demokrasi Meydanı’nda, saat 15.30’da başlayan açılışa; Foça Belediye Başkan Vekili Bahar Öztürk, Basketbol Duayeni, eski Milli Basketbolcu ve Antrenör Mehmet Baturalp, İzmir İl Basketbol Temsilcisi Halil Öztürk, TBF Temsilcileri, sporcular ve basketbolseverler katıldı.
Foça Belediye Başkan Vekili Bahar Öztürk yaptığı açılış konuşmasında; “Bu tür turnuvalarda hedeflenen, spor faaliyetlerini çeşitlendirmek ve her yaş grubuna spor sevgisini aşılamaktadır. Bu nedenle Foça Belediyesi her zaman sporun ve sporcunun yanındadır ve desteklemektedir. Açılışını yapacağımız bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, tüm sporcularımıza başarılar ve halkımıza iyi eğlenceler diliyorum” dedi.
İlk defa Foça’ya geldiğini ve kendisini inanılmayacak güzellikte bir basketbol organizasyonunun içerisinde bulduğunu ifade eden Basketbol Duayeni Mehmet Baturalp ise; “Bundan sonra basketbol adına bu tür organizasyonların daha fazla yapılmasını istiyorum. Çünkü bu mekan hakikaten çok güzel. Çok güzel insanlar var, güzel yüzler var, gençler var. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, tüm takımlara başarılar diliyorum”şeklinde konuştu.
Turnuvaya, Kemalpaşa ilçesinden katılan 8 bayan bayan basketbol oyuncusu bir gösteri maçı yaptı. Foça Belediyesi Gençlik Orkestrası’nın verdiği mini konser, basketbol şölenine artı bir coşku kattı.
Büyük Erkekler kategorisinde, 30 Takım ve 104 oyuncu; Genç Erkekler kategorisinde ise, 23 Takım ve 79 oyuncunun katılımıyla gerçekleşen Sokak Basketbolu Turnuvası’nın final maçları, 28 Haziran Pazar günü oynanacak.

27.6.2015 / Foça Belediyesi Basın Bürosu