ENGELSİZ TURİZM VE FOÇA SEMİNERİ YAPILDI - 27 Nisan 2016

ENGELSİZ TURİZM VE FOÇA SEMİNERİ YAPILDI

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi, Foça Belediyesi Engelli Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Masasının ortaklaşa düzenlediği ‘Engelsiz Turizm ve Foça’ konulu seminer yapıldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Girli’nin verdiği seminer Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Seminer Salonunda yapıldı.
Engelsiz Turizm ve Foça konulu Seminerde;  Çağdaş toplum oluşturulmasında, engelli insanların, yaşamın tüm kesimlerine uyumlarının sağlanması, engelli vatandaşların diğer insanlar gibi gezmeye, tatil yapmaya ve farklı yerler görmeye ihtiyaçları olduğu, istihdam, seyahat, turizm, alış veriş, boş zaman uğraşları gibi yaşamın birçok kesitlerinde yer alabileceği düşüncesinin vatandaşlarda yerleşmesinin önemine değinildi. Özellikle turizm altyapısını oluşturan ulaşım, konaklama ve diğer öğelerin engelli insanlar tarafından kullanımın da sağlanması için belediyelerin alt yapılarını tamamlamaları gerektiği vurgulanırken, misafir memnuniyeti odaklı hizmet anlayışının en önemli adımlarından biri olan engellilere özel imkanların sorunsuz tatil anlayışı geliştirilmesi gerektiği de belirtildi.