FOÇA SOKAK BASKETBOLU’NDA MUHTEŞEM FİNAL - 29 Haziran 2015

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Foça Belediyesi işbirliği ile 3. kez organize edilen, 3x3 Türkiye Turu Foça Etabı, sporseverlere basketbolla dopdolu ve çok renkli 2 gün yaşattı.

Heyecan dolu, çekişmeli ve seyir zevki yüksek maçlarda, genç oyuncuların yanı sıra deplasmanlı liglerde oynamış tecrübeli oyuncular da mücadele etti.

Büyük Erkekler kategorisinde; 1’inci “Young Fellas”, 2’inci “Şut Özürlüler”, 3’üncü “Team Kd”

Ve Genç Erkekler kategorisinde; 1’inci “Jigi Bigu Le”, 2’inci  “2 İzmir 1 İstanbul” ve 3’üncü “3’lüPriz” takımları oldu.

27-28 Haziran 2015 tarihlerinde, Foça Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen sokak basketbolu turnuvasında, 53 Takımda forma giyen 183 sporcu mücadele etti. Büyük Erkekler kategorisinde birinci olan takım, TBF 3X3 Türkiye Turu 2015 Finaline katılmaya hak kazandı.

Basketbolseverlerin yoğun bir ilgi gösterdiği organizasyonda, smaç ve 3’lük yarışmaları da yapıldı. Basketbolseverlere büyük keyif yaşatan yarışmaları kazananlar, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Güzel ve başarıyla geçen bir turnuva daha tamamladıklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ,“ Türkiye Basketbol Federasyonu  Başkanı Harun Erdenay’a, Sportif Direktör Barbaros Akkaş’a, Genel Sekreter Celal Arısan’a, Altyapı Geliştirme Direktörü Samer Şenbayrak’a, Yurtiçi Faaliyetler Yetkilisi Oktay Yılmaz’a, İzmir İl Basketbol Temsilcisi Halil Öztürk’e, hakemlerimize, sporcularımıza ve izleyicilerimize çok teşekkür ediyorum. Sokak basketbolu turnuvasının, Foça için çok önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Bu sene çok önemli bir basketbol duayenini, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Başkanı Sayın Mehmet Baturalp’i ilçemizde ağırlamanın mutluluğunu ve gururunu da yaşadık. Bu tür organizasyonlar, özellikle gençlerimizin çok rahat bir şekilde spor yapması ve birbirleriyle kaynaşması adına çok önemli. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizi ve sporu her zaman destekleyeceğiz” dedi.

Basketbol Duayeni Mehmet Baturalp ise “Çok güzel bir turnuva, çok güzel bir organizasyon oldu. Sayın Başkanımız Gökhan Demirağ’ı gönülden kutluyorum. Anadolu’da çok yer dolaştım, ama böyle bir basketbol cennetine ilk defa rastlıyorum. Hakikaten muhteşem bir organizasyon oldu. Öyle tahmin ediyorum ki; Avrupa’da dahi bu kadar güzel ambiyansı olan bir saha bulmak çok zordur. Çünkü tamamen halkla birlikte olan bir organizasyon” dedi.