YENİKÖY, ESKİ BİR GELENEĞİ YAŞATIYOR - 9 Mayıs 2016

Uzun yıllardır her ‘Anneler Günü’ Yeniköy Kabristanı’na gelen vatandaşlar, eski bir geleneği yaşatıyor…

YENİKÖY, ESKİ BİR GELENEĞİ YAŞATIYOR

Foça - Yeniköylü vatandaşlar, her ‘Anneler Günü’nde köy kabristanını ziyaret ediyor. Annelerinin ve diğer yakınlarının kabrini ziyaret eden vatandaşlar, ebediyete yolcu ettikleri kayıpları için dualar okuyor.

Geleneksel buluşmaya, yalnızca köy sınırları içerisinde yaşayanlar değil, İzmir ve çevre illerde yaşayan Yeniköylüler de katılıyor. Eskiden yaşadıkları mutlu anları yâd eden vatandaşlar, karşılık sevgilerini ve saygılarını paylaşıyor. Yeniköylüler, imece usulü ile çevre temizliği de yapıyor.

Foça Belediyesi’nin teknik destekler verdiği buluşmada, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ annelere çiçek sundu. Başkan Demirağ ‘Anneler Günü’nde tüm annelere sevgi ve saygılarını sundu.