SUALTI AVCILARI FOÇA’DA YARIŞTI - 14 Mayıs 2016

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Foça Belediyesi işbirliği ile düzenlenen; Zıpkınla Balıkavı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası Eleme Grubu Müsabakaları’nda ilk heyecan Foça’da yaşandı…

SUALTI AVCILARI FOÇA’DA YARIŞTI

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nin 2016 yılı planlı faaliyet programlarından olan TSSF Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası elemelerinin birinci etabı Foça’da gerçekleştirildi.

Birinci etap elemelerine, İzmir, Manisa, Aydın ve Bodrum’dan gelen 17 kulüp adına yarışan 67 sporcu katıldı. 4’er kişiden oluşan takımlar, ‘en iyi avcı’ seçilebilmek için yarıştı.

Foça açıklarında, 14 Mayıs Cumartesi günü, 09.00-14.00 saatleri arasında 5 saatlik süre boyunca zıpkınla avlanan balıklar; hakemler, yarışmacılar ve izleyiciler huzurunda tartıldı. Tartım sonucunda, dereceye giren sporcular belirlendi. Sporcuların avladığı balıklar, il ve ilçedeki çocuk esirgeme kurumu ve yaşlılar evine bağışlandı.

Kazanan takımlara ve sporculara madalyaları, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Bulut, Foça Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Sg. Ütğm TGSC 61 Komutanı Özgür Acar, Belediye Meclis Üyeleri, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ve TSSF Yöneticilerince verildi.

Şampiyonanın Foça’da gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘‘Ünlü Tarihçi Heredot’un deyişiyle – En güzel iklim ve en güzel gökyüzü altında kurulan Foça’mız, denizle ilgili sporların gözdesi olmaya devam ediyor. Sıklıkla, yelken ve yüzme şampiyonalarına ev sahipliği yapan ilçemizde bu kez bir sualtı avcılığı şampiyonası gerçekleştirdik. Dereceye giren ve katılan tüm sporcuları kutluyor, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yarışma Sonuçları

Takım sıralaması; 1. Manisa Yüzme Su Sporları ve Gençlik Spor Kulübü, 2. Ada Sualtı Sporları Kulübü, 3. Bodrum Su sporları Kulübü ve Bireysel sonuçlar; 1. Gökay Gülhep, 2. Turhan Melih Aydıner, 3. Kazım Polat, olarak sonuçlandı.

Gökay Gülhep, 10 kg. 800 gr.’lık bir orfoz balığı avladı.

Foça’da yapılan birinci etap ve Marmara Bölgesi takımları için 27-29 Mayıs tarihlerinde Çanakkale/Gökçeada’da yapılacak ikinci etap elemelerinde en iyi dereceyi yaparak ilk 8’e giren takımlar; 24-26 Haziran tarihlerinde Muğla/Fethiye’de gerçekleşecek final müsabakalarında ‘Türkiye Şampiyonu’ olmak için yarışacak. Türkiye Şampiyonası’nda en iyi dereceyi yapan 8 sporcu, ülkemizi Yunanistan/Hermoupolis’te, 15-19 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ‘Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek milli takım kadrosunu oluşturacak.

Sualtı avcıları, Ulu Önder’e saygılarını sundu

Yarışmanın bir gün öncesinde, Foça Cumhuriyet Meydanı’nda, açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Bulut, Foça Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ve TSSF Yöneticileri, hakemler ve sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, açılış konuşmasını yaptı. Katılımcılar, Atatürk Anıtı’na, Ulu Önder’e saygılarının ifadesi olarak çiçek sundu.

Doç. Dr. Şahin Özen konuşmasında, “Her yeni gün aldığımız ayrı bir şehit haberiyle büyük üzüntü duyuyoruz. Vatan savunmasında şehit olan tüm güvenlik güçlerimizi saygıyla anıyoruz. Ailelerine sabırlar diliyor, bu uğurda yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu olarak katıldığımız pek çok şampiyonada, ülkemizi başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Nisan ayı başında sualtı hokeyinde dünya 2.’si olan erkek milli takımımız ve geçtiğimiz ay ülkemizde organize edilen paletli yüzme dünya kupasında aldığımız altın, gümüş ve bronz madalyalarla büyük gurur duyuyoruz. Zıpkınla balıkavı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun en önemli branşlarından bir tanesidir. Zıpkınla balık avlamak, sporcununun kendi nefesi ile 5 saat ve belli süreler içerisinde, zor şartlar altında mücadele etmesi neticesinde en usta avcıyı belirlediğimiz bir yarışmadır. Bu organizasyonu özellikle sahil kasabalarında, denizci kentlerde düzenlemekteki amacımız, sualtı kültürünü aşılamak ve tanıtımını sağlamaktır. Balık avının, sadece av değil, bir spor olarak ta yaygınlaşması için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle yerel yönetim katkılarının çok önemli olduğunu paylaşmak istiyorum. Bu anlamda Foça Belediyemize, Kaymakamlığımıza ve İzmir Valiliğimize çok teşekkür ediyorum. Katılan tüm kulüplerimize başarılar diliyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.