EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER, YENİ FOÇA’DA SERGİLENDİ - 26 Mayıs 2016

Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin, el emeği göz nuru eserleri, Yeni Foça Çok Amaçlı Salon’da sergilendi…

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER, YENİ FOÇA’DA SERGİLENDİ

Foça Halk Eğitim Merkezi’nin, Yeni Foça ve Kozbeyli’de gerçekleştirdiği eğitim programlarına katılan kursiyerlerin yıl boyu ürettikleri eserler, Yeni Foça Çok Amaçlı Salon’da halkın beğenisine sunuldu.

Yeni Foça ve Kozbeyli’de, bu eğitim-öğretim döneminde; giyim, el sanatları, mefruşat, yabancı dil, spor, Okullar Hayat Olsun Projeleri ana başlıkları altında 17 eğitimci nezaretinde, 30 kurs açıldı. Bu kurslardan, 491 kursiyer yararlandı.

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı, Yeni Foça Yılsonu Sergisi Açılışı’na; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, konuklar, eğitimciler ve kursiyerler katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Yeni Foça Yılsonu sergisi hakkında; ‘Foça Halk Eğitim Merkezimizin 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı, Yeni Foça Yılsonu Sergisi Açılışına katılmaktan, değerli eğitimcilerimiz ve kursiyerlerimizle birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduk. Bir yıllık emeğin ürünü olan eserlerini, hayranlık ve beğeni ile izledik. Halk Eğitim Merkezimizin yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz’ dedi.

Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş eğitimcilerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. İşaret Dili Kursu Kursiyerleri, öğretmenleri Yelda Ercil Atak eşliğinde İstiklal Marşı’nı işaret dili ile anlattı. Foça Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Huriye Sivriler, kursiyerler adına konuşma yaptı. Foça Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Kursu öğrencileri ‘efe-zeybek’ gösterisini sundu. Protokol konuşmaları ve kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından, sergi açılış kurdelesi protokol üyelerince kesildi. Foça Halk Eğitim Merkezi’nce açılan ‘çini boyama’ kursunun atölye çalışmasını izleyen protokol üyeleri, kurs öğretmenlerinden bilgiler aldı, kursiyerlerle bir süre sohbet etti ve istek üzerine ‘çini boyama’yı denedi.

Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut, sergi açılışı konuşmasında, ‘Bir yaygın eğitim kurumu olan Halk Eğitim Merkezleri, hem örgün eğitim çağındaki, hem de örgün eğitim dışındaki tüm bireyleri hedef kitlesi içerisine alan eğitim kurumudur. Halk Eğitim Merkezleri, okuma-yazma kursları, meslek kazandıran kurslar, sosyal ve kültürel kurslar aracılığı ile her yaştaki ve her eğitim seviyesindeki bireylerin, ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda, taleplerinin karşılandığı merkezlerdir. Kurslarımızda gerçekleştirilen eğitim-öğretim çalışmaları sonucunda, kursiyerlerimiz, bilgi ve becerilerini geliştirmekte, meslek sahibi olmakta, ürettikleri ürünlerle maddi ve manevi kazanç elde etmektedirler. Kursların dışında, Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi hizmetleri de Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilmektedir. Eğitim süreçlerinde özveriyle görev yapan değerli eğitimci arkadaşlarıma ve kursiyerlerime emekleri için teşekkür ediyorum. Bu ürünleri ortaya çıkarmış olmanın gururu ve sizlerin beğenisine sunmuş olmanın heyecanını yaşıyoruz. Sayın Belediye Başkanım, bu eğitim-öğretim yılında, Yeni Foça ve Kozbeyli’de; giyim, el sanatları, mefruşat, yabancı dil, spor, Okullar Hayat Olsun Projeleri ana başlıkları altında 17 eğitimci ile 30 kurs açtık. Açtığımız bu kurslardan, 491 kursiyer yararlandı. Açılan kurslardan, 14 tanesini tamamlamış olup, 158 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır. 16 tane kursumuz ise halen devam etmektedir. Bu yıl Yeni Foça ve Kozbeyli’de, hem açtığımız kurs sayısını hem de ulaştığımız kursiyer sayısını, bir öncekine göre 2 katına çıkarmış bulunuyoruz. Önümüzdeki yıl daha fazla kurs açmayı, daha fazla kursiyere ulaşmayı hedefliyoruz. Değerli Yeni Foça sakinleri, ilgi ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda tüm kurs taleplerini bekliyoruz. Bütün başvurularınız değerlendirilecek ve şartları oluşan bütün kurslar açılacaktır. Çalışmalarımızda desteğini hep yanımızda hissettiğimiz, Sayın Kaymakamımız Niyazi Ulugölge’ye, Kurs Yeri temini ve sergi açılışlarında sürekli katkılarını aldığımız Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a, rahat bir çalışma ortamı sunan İl Milli Eğitim Müdürümüze, burada yer alarak bizleri onurlandıran değerli protokol üyelerine ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum’ dedi.

Foça Halk Eğitim Merkezi’nin, Foça merkez sergisi, 1 Haziran 2016 Çarşamba günü, saat 16.00’da Foça Belediyesi Sosyal Tesisi’nde açılacak.