‘KABOTAJ BAYRAMI’ DOLAYISIYLA FOÇA’DA RESMİ TÖREN YAPILDI - 1 Temmuz 2016

‘KABOTAJ BAYRAMI’ DOLAYISIYLA FOÇA’DA RESMİ TÖREN YAPILDI

Foça’da, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 90. Yıldönümü dolayısıyla, çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Saat 10.00’da başlayan törende, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na, Foça Liman Başkanlığı çelengi sunuldu. Çelenk sunma törenine, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Liman Başkanı Talat Yolcu, Belediye Meclis Üyeleri, Foça Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Foça Yelken İhtisas Kulübü yöneticileri ve sporcuları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve daire amirleri katıldı. Katılımcılar, Ulu Önderimiz Atatürk ve Deniz Şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımızı okudu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından, Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral H. İbrahim Yıldız, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Liman Başkanı Talat Yolcu, Deniz Şehitlerimizin aziz hatıralarını anmak üzere hazırlanan çelengi, Beşkapılar Kalesi önünden denize bıraktı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 90. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı;

‘Üç tarafı denizlerle çevrili ve dünya üzerinde önemli iki boğaza sahip ülkemiz, denizcilikte daha modern seviyelere ulaşmalıdır.
Ülkemiz ekonomisine katkısını arttırmak, denizcilikte daha çok söz sahibi olabilmek için çalışmalıyız.
Denizcilikte hedeflere ulaşmak dileğiyle tüm denizcilik camiasının ve halkımızın ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.'