İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EURODEKS BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - 26 Ağustos 2016

Foça’da, Avrupa Fırsatları hakkında bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EURODEKS BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik Avrupa Birliği Gençlik Programları ve Avrupa fırsatları ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere; Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından ‘Eurodesk Temas Noktası’ olarak akredite edilmiştir. Bu çerçevede; gençlere, kamu kurumlarına, üniversitelere, STK’larına ve vatandaşlara yönelik Avrupa Fırsatları hakkında çeşitli bilgilendirme etkinlikleri düzenlenmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Avrupa Fırsatları bilgilendirme hizmeti kapsamında; 26 Ağustos 2016, Cuma günü, Foça Demokrasi Meydanı’nda, Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları ve gençlere yönelik diğer Avrupa fırsatlarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Foça Demokrasi Meydanı’nda yapılan etkinliği ziyaret eden Foça Belediye Başkanı gençlerle bir araya gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Demirağ, “Eurodesk Avrupa Fırsatları Birliği eğitim ve gençlik programları ile gençlerimize Avrupa fırsatları hakkında bilgilendirme yapılıyor. Özellikle gençlerimizin soruları yanıtlanırken, öneri ve yardım hizmetlerinde bulunuyor” dedi.
Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Foça Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimini sağlamak, Eğitimler ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler ve diğer etkinlikleri düzenlemek, Kaynak materyalleri basmak ve dağıtmak,  Gençlik programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılmasını sağlamak konularında gençlerimizden gelen her türlü istek ve sorular cevaplanırken, çözüm yolları da gösteriliyor. Bu etkinliği düzenleyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na ve ekibine, gençlerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.