CAN SUYUNA ŞİİR VE TÜRKÜ KATILDI - 29 Ekim 2016

‘Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Ormanı Dikim Etkinlikleri’ türküler ve şiirlerle devam etti…

CAN SUYUNA ŞİİR VE TÜRKÜ KATILDI

Foça’da düzenlenen ‘Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Ormanı Dikim Etkinlikleri’nin ilk günü akşamında, ‘Nazım’lı Şiirler ve Söyleşi’ ve ‘Şiirlerle Türkülerle Cumhuriyet’ isimli programlar sunuldu.

İzmir'de yaşayan Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi mezunları, ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde birlik ve beraberliğimizin pekişmesi ve ülkemiz için her bireyin her zaman her koşulda güzel şeyler yapabileceğini vurgulamak amacıyla; 28-30 Ekim 2016 tarihlerinde, Foça Belediyesi ve Ege Orman Vakfı ile beraber ‘Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Ormanı Projesi’ni gerçekleştiriyor.

Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi adına etkinliğin açış konuşmasını yapan Nezih Hattatoğlu, ‘Bizler bundan 4 ay önce 1 fidanla başlayan bir kampanya başlattık ve Deneme Liseli dostlarımız 3 ay içinde bunu 13.000 fidana taşıdılar. 13.000 fidanı, Pazar günü Ege Orman Vakfı ile beraber, Bağarası’nda daha önce yanan bir alana dikeceğiz. Biz bu etkinliği, Deneme Lisesinin değerli hocalarının ve o dönemin eğitim kadrolarının bizleri, her birimizi; Atatürkçü, Cumhuriyet sevdalısı, Laik birer insan olarak yetiştirmelerinden dolayı ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ gününe özellikle anıtsallaştırmak ve Foça Halkıyla paylaşmak istedik. Sağ olsun Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ bize sahip çıktı. Şehri bize açtı. Bütün etkinliklerimizde bize büyük destekler verdi. Kendisine teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz’ dedi.

Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş Yıldönümü kutlayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi’ne teşekkür etti.

Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi mezunlarından Dr. Sabri Dokuzoğuz, ‘Nazım’lı Şiirler ve Söyleşi’ isimli programını sundu. Dokuzoğuz, yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en önemli şairlerinden birisi olan Büyük Üstat Nazım Hikmet’in şiirlerinden bir seçki, Kuvayi Milliye Destanı isimli eserinden bölümler seslendirdi.

‘Şiirlerle Türkülerle Cumhuriyet’ isimli şiir ve türkü dinletisinde Usta Şair Şükrü Erbaş’a, genç yetenekli müzisyen Metin Karausta bağlaması ile eşlik etti. Sanatçıların, şiir ve müzikle yarattıkları uyum dinleyicilere büyük keyif verdi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, programın finalinde; Belediyesi Meclis Üyesi Beyhan Türker, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür, Sanat ve Çalışma Grubu Başkanı Nuray Çiloğlu ve CHP Foça Gençlik Kolları Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’la birlikte geceye katılan Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi ve sanatçılara teşekkür plaketi ve çiçek sundu.

‘Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Ormanı Dikim Etkinlikleri’ bugün ve yarın devam edecek;

29 Ekim 2016, Cumartesi

*Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Mezunlarından
Suay Karaman ‘Atatürk, Cumhuriyet ve Deneme Liseliler’ söyleşisi - Saat: 12.00

*Araştırmacı-Gazeteci merhum Uğur Mumcu’nun eşi CHP İzmir geçmiş dönem Milletvekili Güldal Mumcu ile ‘Aile Reisi Uğur Mumcu’ konulu söyleşi - Saat: 14.30