ÖĞRETMENLER GÜNÜ, FOÇA’DA KUTLANDI - 24 Kasım 2016

Foça’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, çelenk sunma töreni ve kutlama programı gerçekleştirildi…
ÖĞRETMENLER GÜNÜ, FOÇA’DA KUTLANDI

24 Kasım 2016 Perşembe günü öğleden sonra gerçekleşen programa; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve velileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda saat 13.30’da başlayan törende, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi, tüm okullar ve öğretmenler adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu.
Çelenk sunma töreninin ardından, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programı, saat 14.00’da başladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesi ile başlayan programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Öğretmenler Günü mesajı okundu.
Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Osman Cavcı ile Hababam Sınıfı ve Öğretmenleri hakkında söyleşinin ardından Aday Öğretmenler adına Gülşah Demirel’in konuşması dinlendi. Aday Öğretmenlerin yemin törenini, Emekli Öğretmen ve Yazar Hüseyin Yurttaş ile söyleşi takip etti. Emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerinin verilmesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Öğretmenler ve öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle süren program, Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Yüksel Ünal'ın Öğretmenlerle söyleşisinin ardından sona erdi.