KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR! - 25 Kasım 2016

Foça’da ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla etkinlikler düzenlendi…

KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR!

‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, Söyleşi ve Karma Fotoğraf-Karikatür Sergisi gerçekleştirildi.

‘Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur’ isimli Söyleşiye, Foça Belediyesi İletişim Uzmanı Hülya Dinçel, Foça Belediyesi Psikoloji Danışmanı Bahar Yolaçan, Foça Belediyesi Hukuk Danışmanı Avukat Kadir Korkmaz, Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Merve Özçelik, Foça İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Kıdemli Çavuşu Şebnem Dede ve Foça Devlet Hastanesi Hemşiresi Nutiye Besler, konuşmacı olarak katıldı.

Uzman konuşmacılar, şiddetin egemenliği karşısında izlenecek tutumlar ve yasal başvurular konusunda bilgiler aktardı.

Foça Belediyesi Meclis Üyeleri Zeynep Çemrek ve Poyraz Aksoy, konuşmacılara teşekkür çiçeği sundu.

Foça Belediyesi, Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü, Foça İlçe Jandarma Komutanlığı ve Foça Devlet Hastanesi’nce düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘Kadına şiddet insanlık suçudur. Toplumsal anlamda çöküşün ifadesidir. Kadınlar; analarımız, kardeşlerimiz, evlatlarımız başımızın tacı olmalıdır. Sosyal ve kültürel değer olarak hak ettikleri haklara kavuşmalı ve bu yolda kadın erkek dayanışma içinde birlikte olmalıyız. Şiddete hayır!’ dedi.