EMEKÇİ KADINLAR İZMİR’DE BULUŞTU - 8 Mart 2017

Foça’nın Emekçi Kadınları ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi 8. Kadın Festivali’ne katıldı…

EMEKÇİ KADINLAR İZMİR’DE BULUŞTU

Foça Belediyesi, 8. Kadın Festivali kapsamında, ilçede yaşayan emekçi kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği stant açtı.

Açılışa katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, eşi Derya Demirağ ile birlikte emekçi kadınlara karanfiller takdim etti.

Festivalde büyük ilgi gören Foça standını ziyaret edenler arasında, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve CHP İzmir geçmiş dönem Milletvekili Mustafa Moroğlu’da yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 8. Kadın Festivali’nin ilk günü, Kültürpark'ta düzenlenen coşkulu etkinliklerle başladı. ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında bu yıl 8’inci kez düzenlen ‘Kadın Festivali’nin açılışı, Kültürpark 3 No’lu Hol'de, binlerce İzmirli kadının katılımıyla yapıldı.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve davetliler tarafından festival kapsamında kadın emeği ürünlerin sergilendiği stantların açılışı yapıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında;

‘8 Mart’ tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük, daha huzurlu yaşama istekleri ve emeklerinin adil değerlendirildiği dünya düzeni için savaş verdikleri çok özel ve anlamlı bir gün olarak tarihteki yerini almıştır.

Kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol ve Demokrasinin beşiği İzmir’imizde yapılan ilk kadın hareketleri halen hafızalarımızdadır. Yaptıkları onurlu mücadele her zaman yüreğimizde yaşayacaktır.

Kadınlarımızın her nasıl olursa olsun şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da arttırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları günlerin gerçekleşmesi isteği ile tüm kadınlarımızın ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yürekten kutlar, saygı ve sevgiler sunarım’dedi.