‘ÇİÇEĞİN HİKÂYESİ’ BAYINDIR’DA BAŞLADI - 3 Mayıs 2017

Foça Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Bayındır Belediyesi’nin bu yıl 20. kez düzenlediği ‘Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’ne katıldı…

‘ÇİÇEĞİN HİKÂYESİ’ BAYINDIR’DA BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Türkiye’de çiçeğin başkenti haline gelen Bayındır'da festival coşkusu yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ‘20. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’ bugün başladı.

Her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği ‘Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’ne katılan Foça Belediyesi, yöresel değerlerinin tanıtımını sağlamak amacıyla stant açtı. Foça Belediyesi standını ziyaret edenler arasında, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’de yer aldı.

Bayındır Çiçek Festivali’nde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, kırsal yörelerimizdeki üreticilerimize her zaman büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve bu güzel çiçek festivalimizin ev sahibi Bayındır Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ufuk Sesli’ye çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

Festival kapsamında ilçe halkının ‘çiçeklerin annesi’ olarak andığı, 2013 yılında yaşamını yitiren Zeynep Çakır'ın çiçekten yapılmış heykelinin de açılışı gerçekleştirildi. 7 Mayıs Pazar günü sona erecek festival süresince Bayındır'da adeta çiçek bayramı yaşanacak.

Eskişehir'in ‘Onur Konuğu İl’, Kadıköy'ün ise ‘Onur Konuğu İlçe’ olarak katıldığı festivalin açılışı geleneksel kortej yürüyüşü ile yapıldı. Bando eşliğinde yürüyen protokol üyeleri ve vatandaşların yanı sıra; Ukrayna, Makedonya, Kosova, Azerbaycan ve ülkemizden de halk oyunları ekipleri, sokak müzisyenleri, performans sanatçıları Bayındır sokaklarında festival havasını tam anlamıyla yaşattı. Kortejin Bayındır İlçe Stadı'nda tamamlanmasının ardından, burada açılış töreni düzenlendi.

Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak Bayındır Çiçekçilik Festivali kapsamında konserler ve gösterilerin yanı sıra her yıl olduğu gibi ‘En Güzel Stant/Bitki Yarışması’, ‘En Güzel Balkon Yarışması’, ‘En Lezzetli Çiçek Reçelleri Yarışması’ da düzenlenecek. 5 gün sürecek festival, 7 Mayıs pazar günü düzenlenecek etkinliklerin ardından sona erecek.