ROTA FOÇA - 1 Ağustos 2015

ROTA FOÇA

İzmirlilerden ilk sefere yoğun ilgi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin turistik ilçesi Foça’ya düzenlediği ilk vapur seferini gerçekleştirdi. Deniz yolu ile Foça’ya gitmek isteyen İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği ilk sefer, Foça’da büyük sevinç yarattı.

Son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla deniz ulaşımını her gün biraz daha geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, iç körfezde gerçekleştirdiği vapur seferlerini dış körfeze de taşıdı. Foçalılar “Attila İlhan” gemisi ile gelen 330 yolcuyu karanfillerle karşıladı.

İlk gemi seferinde, 8 engelli vatandaşta Foça’ya ulaşım sağladı. Engelli vatandaşlar, Büyükdeniz Limanı’nda inşa edilen yeni iskeledeki özel bir rampa ile karaya indirildi.

Gelen yolcularını limana çıkaran gemi, 55 yolcusunu alarak yeniden İzmir’e gitmek üzere denize açıldı.

Bugünden itibaren hafta sonlarında Foça’ya yapılacak karşılıklı seferlerin ilkini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan tam not aldı. Sabah saat 08.00’de Karşıyaka’dan hareket eden İzmir’in altıncı yeni gemisi Attilla İlhan, Konak’a uğrayıp buradan da yolcu alarak Foça’ya hareket etti. İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan’ın da  eşlik ettiği yolculuklarını konforlu, güvenli ve rahat bir şekilde geçirerek Foça’ya varan İzmirliler, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin iskelede gerçekleştirdiği karşılama ve verdiği karanfiller ile güzel bir sürpriz yaşadı. Yolcuları ve İZDENİZ ekibini, alkışlarla ve coşkuyla karşılayan Foçalılar, büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdiler. Demirağ, gemi kaptanlarına da çiçeklerle teşekkür etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bu güzel hizmet için teşekkür eden vatandaşlar, hayallerinin gerçek olduğunu söylediler.

İlk deniz seferinin yapıldığı 1 Ağustos 2015 gününün Foça için çok önemli, tarihi günlerden bir tanesinin olduğunun altını çizen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Çok mutluyuz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na Foça Halkı adına çok teşekkür ediyorum. Denizcilik kolay değil. Foça, denizci kenti. Umuyorum bundan sonraki seferlerimizi de elbirliği ile hep beraber sahiplenip, daha üst noktalara çıkarırız. Bu seferler, bir çok yöreye de örnek olur diye düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemize ve Büyük Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İki sefer

Foça Belediyesi’nin iskelesinde yeni gemilere uygun yapılanma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi,  hafta sonu tatilini bu güzel ilçede geçirmek isteyen İzmirliler için Cumartesi ve Pazar günleri iki sefer düzenliyor. Seferler sabah saat 08.00’de ve 18.00’de Karşıyaka-Konak-Foça güzergahı ile yapılıyor. Foça’dan kalkışlar ise 10.05 ile 20.05’de gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Foça’nın ardından Mordoğan, Urla, Güzelbahçe ve Karaburun’a da deniz ulaşımı ile seyahat gerçekleştirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Mordoğan İskelesi’nin yapım ihalesi gerçekleştirildi, süreç devam ediyor. Diğer ilçelerde iskele yapılması için de ihale çalışmaları sürüyor.  Foça- Karşıyaka seferlerinin ücretleri tam 10 TL, öğrenci 6 TL, öğretmen 8 TL olarak belirlendi.