FOÇA’DA ÖDÜLLÜ FİLMLER KUŞAĞI BAŞLIYOR - 21 Şubat 2016

FOÇA’DA ÖDÜLLÜ FİLMLER KUŞAĞI BAŞLIYOR

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi, çeşitli festivallere katılarak ödül alan Türk filmlerinin gösterimlerine ev sahipliği yapacak.
Foça Belediyesi Ödüllü Filmler serisi ile sinemaseverleri misafir etmeye hazırlanıyor.
Birbirinden iddialı ve ödüllü filmlerin yer alacağı sinema filmleri 19-22 Şubat tarihleri arasında seyirci ile buluşacak.
Yönetmen Emin Alper’in ikinci filmi olan ‘Abluka’ Cumartesi / Pazar saat 15.30’da, yönetmen koltuğunda Deniz Gamze Ergüven’in oturduğu ‘Mustang’ Cuma Saat 17.30, Cumartesi - Pazar Saat 13.30 ve Tolga Karaçelik'in ‘Sarmaşık’ Cuma Cumartesi / Pazar saat 19.30’da sinemaseverlerle buluşacak.

SARMAŞIK
Bir armatör iflas eder ve o sırada seferde olan gemisindek mürettebat gemide mahsur kalır. Zira deniz hukuku gereği gemide kalmak zorundadırlar ve hiçbir yere kıpırdayamazlar. 5 gemici ve bir de kaptandan oluşan mürettebat bu huzursuz bekleyişte hiyerarşik güç mücadelesine girecektir. Gişe Memuru filmiyle dikkatleri çeken Tolga Karaçelik'in ikinci bağımsız projesinde senaryo da kendisine ait. Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki üstlenirken, müzikler de Ahmet Kenan Bilgiç imzası var. Dramın ağır bastığı yapımın oyuncu kadorsunda ise Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Osman Alkaş, Özgür Emre Yıldırım, Seyithan Özdemir yer alıyor.
29. Sundance Film Festivali ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışmacı. (2014)
Film şu ana kadar yerli - yabancı 18 festivalde gösterildi.
Malatya Film Festivali'nde filmin başrollerinden Özgür Yıldırım En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.
Film; Selanik Film Festivali'nde, Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali'nde ve Sao Paolo Film Festivali'nde yarıştı.
Film, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu.
‘Sarmaşık’ Cuma Cumartesi / Pazar saat 19.30