FATİH GÜRBÜZ MAZBATASINI ALDI - 4 Nisan 2019

Foça’nın yeni Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, mazbatasını alarak göreve başladı…

FATİH GÜRBÜZ MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Millet İttifakı’nın adayı olarak seçime giren ve aldığı 11409 oy ile Foça Belediyesi’nin yeni başkanı seçilen Fatih Gürbüz mazbatasını aldı.

Foça'nın yeni Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, mazbatasını almak için kalabalık bir grupla beraber Foça Adliyesi’ne geldi. Mazbata törenine; CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım ve İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Yasemin Görgeç ile birlikte CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Foça'nın 37 yaşındaki genç Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Belediye Meclis Üyeliğine seçilen 9 CHP’li ve 1 İYİ Parti’li üye ile birlikte Foça Adliyesi’ne gelerek mazbatasını Foça Seçim Müdürü Ahmet Bıyık’ın elinden aldı.

Adliye çıkışında Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektiren Fatih Gürbüz, Foça Belediye Başkanı sıfatıyla ilk ziyaretini CHP Foça İlçe Başkanlığı'na yaptı. Burada ilçe yöneticileri tarafından karşılanan Gürbüz, partisinin kadın ve gençlik kollarına, ilçe yönetim kurulu üyelerine ve CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’a ayrı ayrı teşekkür etti.

Daha sonra devir teslim tören için Foça Belediyesi'ne gelen Gürbüz, belediye binasının önünde toplanan vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı.  Fatih Gürbüz’ü Belediyenin ana giriş kapısında çiçeklerle karşılayan eski Başkan Gökhan Demirağ, kalabalığa hitaben bir teşekkür konuşması yaptı.

Demirağ'ın ardından söz alan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Gönlümüzün de belediyemizin de kapısı herkese açık olacak’’ diyerek, kendisine oy veren, vermeyen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından başkanlık makamına geçildi. Gökhan Demirağ’dan görevi devralan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, alkışlar eşliğinde koltuğuna oturdu. Tebrikleri kabul eden Fatih Gürbüz'ü, eşi Seçil Hanım ile 10 yaşındaki oğlu Onur Gürbüz’ün yanı sıra bütün ailesi yalnız bırakmadı.

Devir teslim töreninin ardından kalabalık bir grupla beraber Cumhuriyet Alanı'na yürüyen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı.

Foça Belediye Meclisi Üyeleri

Asıl Üyeler: Raşit Dirim (CHP), Mukaddes Yarba (CHP), Hakan Barçın (CHP), Alp Atay (CHP), Kenan Düzgün (CHP), Tuncay Şentürk (CHP), Ercüment Kuyumcu (CHP), Begüm Celep (CHP), Kenan Gülay (İYİ Parti), Semih Uzun (CHP), Osman Mert (MHP), Ethem Ali Haydar Çapçı (AK Parti), İbrahim Semerci (MHP), Sinem Atan (AK Parti), Ömer Güler (MHP)

Yedek Üyeler: Bülent Kaptanoğlu (CHP), Nail Özkan (CHP), Ferah Ersin (CHP), Kaan Karanfil (CHP), Cansu Aktan (CHP), Arif Küçükdoğan (CHP), Sinan Kılıç (CHP), Şakir Yalavaç (CHP), Oğuz Tunçel (CHP), Fadime Özdemir (CHP), İrfan Dutlar (MHP), Osman Çalık (MHP), Fatma Öğreten (MHP), Yıldıray Kazanç (MHP), Ercan Kıpırdak (MHP)

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyeleri

Asıl üyeler: Raşit Dirim (CHP), Hakan Barçın (CHP), Osman Mert (MHP)
Yedek Üyeler: Alp Atay (CHP), Ethem Ali Haydar Çapçı (MHP), Kenan Düzgün (CHP)

FATİH GÜRBÜZ / FOÇA BELEDİYE BAŞKANI

1983 İzmir doğumlu. İlköğretimi ve Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni Foça’da tamamladı. Ege Üniversitesi Turizm İşletme Bölümü’ndeki eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Erken yaşta ticaret hayatına başladı. Halen Foça’da işletmecilik yapmaktadır. Sırasıyla CHP Gençlik Kolları, Foça Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcılığı, CHP Foça İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 8 Yıl Belediyecilik yaptı. Altay, Gençler Birliği, Göztepe ve Foça Belediyespor Kulübü’nde forma giydi. Evli ve 1 çocuk sahibi olan Fatih GÜRBÜZ İngilizce bilmektedir.