TOPRAK ANA FESTİVALİ - 6 Aralık 2019

TOPRAK ANA FESTİVALİ

Slow Food Foça Zeytindalı Birliği tarafından 8 Aralık Pazar günü ‘Toprak Ana Festivali’ düzenlendi.

Foça Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ‘Toprak Ana Festivali kapsamında, merkez taksi durağı yanındaki Slow Food Foça Yeryüzü Pazarında ve Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde etkinlikler gerçekleştirilecek. 12.00 ve 17.00 saatleri arasındaki program; Foça’nın yöresel yemekleri atölyesi, Ziraat Mühendisi Mesut Yüce Yıldız’ın konuşmacı olduğu ‘Yerel Tohum ve Buğday’ konulu söyleşi, tarhana ikramı ve dans gösterilerinden oluşuyor.

Foça Yeryüzü Pazarı

Türkiye’nin ilk yeryüzü pazarı (Foça Earth Market) Pazar merkezinden en çok 40 km. uzaklıktan gelen üreticilerin bölgede var olan ürünlerini veya geçmişte var olmuş, unutulmak üzere olan yemek kültürünü yaşatmak, korumak, katkıda bulunmak ve gelecek nesillere iletmek için sosyal ilişkiler kurarak üreticilerle tüketiciyi buluşturuyor.

Toprak Ana Günü

Geleneksel ve yerel yeme biçimlerini, yerel ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden bir hareket olan Uluslararası Slow Food Hareketi, her yıl kuruluş yıldönümü olan 10 Aralık gününü Toprak Ana Günü (Terra Madre Day) olarak kutluyor.