FOÇA’DA ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI - 30 Ağustos 2020

FOÇA’DA ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI

Foça’da 30 Ağustos Zafer Bayramı, pandemi kısıtlaması nedeni ile sade bir törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü için Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edilen törende; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu.

Kutlama törenine Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Halis Kara, Belediye Meclis Üyeleri, sivil ve askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Deniz İstihkam Yüzbaşı Gürkan Kutkan yaptı.

Foça Belediye Başkanı Fatihi Gürbüz, Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü için yayınladığı mesajında; ‘‘Mücadele ve yoksulluk içindeki millet, bir gün daha düşmanın varlığını hissetmemek için, bir kere daha düşman elinden ölmemek için, bağımsızlık için elindekinden önce yüreğini feda etti. Damarlarındaki asil kan toprağa değmişti günler ve günlerce. Hayatta kalan tek çocuğunu, kendini feda etti. Ve Ağustos’un en sıcak, en serin gününde, en kararlı taarruzuyla, yenilmez denilen düşmanın kaderini 30’una kadar tamamen değiştirdi.

Canını feda eden bu ülkenin tüm kahramanlarına sonsuz saygıyla…

Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, Vatanı ve Milletimizi esaret karanlığından kurtarmak için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.’’dedi.