EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI - 6 Ekim 2020

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI

Foça Belediye Başkanımız Fatih Gürbüz ve Belediye Meclis Üyelerimiz, Ekim ayı 2020 yılı toplantısını Denizkent Sosyal Tesislerinde yaptı.

Meclis toplantısında ele alınan konular ve yapılan çalışmalarla ilgili düşüncelerini aktaran Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Göreve geldiğimiz günden itibaren belediye harcamalarını en aza indirebilmek için çalıştık. 17 aydır bilgi işlem, iletişim ve akaryakıt harcamaları konusunda ciddi miktarda tasarruf sağladık. On üç yeni hizmet aracı alarak ulaşım alanında da önemli bir tasarruf yaratmak istiyoruz. Çünkü mevcut araçlarımızın yaş ortalaması yaklaşık 20 ve aylık masrafları çok yüksek. Her ay karşılamak zorunda kaldığımız amortisman ve mazot masraflarıyla sıfır araçların kredisini ödeyebiliyoruz. Bugün 500 günlük faaliyet raporumuzu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bürokratlarına sunduk. İki güzel haberimizden ilki Değirmendere Caddesinin akaryakıt istasyonundan Foça inişine kadar olan karayolu genişletme çalışmasının yıl sonuna kadar bitecek olması; ikincisi de Küçükdeniz ve Foça Kalesi yönündeki Kordon Yolu Projemizi, Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız iş birliği protokolü ile gerçekleştireceğiz. Foça ve Bağarası’nda yol aydınlatmaları ile ilgili bir çalışmamız var. İmkanlarımız ölçüsünde ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza evlerinde kişisel bakım hizmeti vermeye başlayacağız. Topraklarına saldırılan Azeri kardeşlerimize destek için bu akşamdan itibaren Foça Kalesini Azerbaycan bayrağı renkleri ile aydınlatacağız.’’dedi.