İlan - Duyuru

FOÇA KAYMAKAMLIĞI'NDAN DUYURU - 27 Mayıs 2021

Ukome’nin çeşitli tarihlerde alınan kararları gereğince;

1-) Reha Midilli Caddesi (Sevgi yolu) Akbank ile İş Bankası arasında kalan çarşı bölgesi taşıt trafiğine kapalı olup, mal indiren kamyon, kamyonet gibi araç sürücülerine saat: 08.00 ile 10. saatleri arasında izin verilmiştir. Diğer araç sürücülerinin ve motosiklet sürücülerinin bu alana girmesi ve kullanması yasaktır.
2-) Âşıklar Caddesi üzerinde bulunan Kral kızı hamamından (Liman Restoran), Belediye meydanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar olan alana araçların ve motosikletlerin girmesi yasaktır.
3-) Kırmızı Bayrak projesi kapsamında taşıt trafiğine kapatılan 216 sokak ve bağlantılı sokaklar ile Marsilya meydanına kadar olan alan taşıt trafiğine kapatılmış olup, mal indiren kamyon, kamyonet gibi araç sürücülerine saat: 08.00 ile 10.00 saatleri arasında izin verilmiştir. Diğer araç sürücülerinin ve motosiklet sürücülerinin bu alana girmesi ve kullanması yasaktır.

Ayrıca;

a) Cumhuriyet meydanından 115 sokağı takiben Reha Midilli Kültür Merkezi istikametine tek yönlüdür.
b) Reha Midilli Kültür Merkezinden Komando Okulu kavşağı istikametinde Reha Midilli Caddesi tek yönlüdür.
c) Reha Midilli Kültür Merkezinden 193 sokağı takiben 222 sokak kavşağına tek yönlüdür.
d) Büyükdeniz Sahil Caddesi, eski Belediye Sosyal Tesislerinden Balıkçı barınağı istikamet doğru tek yönlüdür.

Motosiklet kullanımının yaygın olması sebebiyle dikkat edilmesi gereken hususlar;
1-) Motor gücü 0.25 kw ya kadar olan Elektrikli Bisikletlerde sürücü belgesi aranmaz, tescil gerektirmez, kask takmak zorunludur.
2-) Motor gücü 0.25 kw dan yüksek olan Elektrikli bisikletler ile 50 cc kadar motosikletlerde tescil plakası mecburidir. B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılmasında sakınca yoktur, Kask takmak zorunludur.
3-) Silindir hacmi 50 cc ile 125 cc arasındaki motosikletler A1 sürücü belgesi ile kullanılmaktadır. Tescil belgesi, sigorta ve kask takmak zorunludur.

İlçemizin Turizm Beldesi olması, pandemi nedeniyle Motosiklet kurye kullanımının artmasından ve devam eden alt yapı çalışmalarından dolayı kapalı sokaklar olması sebebiyle ve yakın zamanda başlayacak normalleşme süreci ile birlikte yaşanacak yoğunluğun ve kazaların önlenmesi ve trafik düzeninin sağlanması açısından;

a-) Taşıt trafiğine kapalı alanlara araçlarla girmenin ve park etmenin yasak olduğu, (motosikletler de dahil)
b-) Her türlü motosiklet kullananların trafik kurallarına ve trafik levhalarına dikkat etmeleri gerektiği ve kask kullanımının zorunlu olduğu,
c-) Tek yön olarak belirlenen yerlerde Trafik İşaret ve levhalarına uyulması gerektiği,

Kamuoyuna önemle duyurulur.