YENİ FOÇA SAHİL DÜZENLEMESİNİN 1. ETABI SONA ERDİ - 20 Ekim 2015

YENİ FOÇA SAHİL DÜZENLEMESİNİN 1. ETABI SONA ERDİ

Yeni Foça, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kıyı düzenlemesiyle bambaşka bir çehreye büründü...

Büyükşehir Belediyesi, plajı, yürüyüş ve bisiklet yolları, seyir terasları ve yeşil alanlarıyla Yeni Foça sahilini adeta baştan yarattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, turizm beldesi Yeni Foça’da sahil düzenlemesi çalışmaları kapsamında 1.4 kilometrelik sahil bandını modern bir görünüme kavuşturuyor. Projenin 1. etabı kapsamında 400 metrelik kısımdaki çalışmalar tamamlandı. Düzenleme kapsamında sahil güzergahında yol, tretuvar ve bisiklet yolu yapıldı. Ayrıca bölgenin en önemli çekim yerlerinden olarak planlanan meydanı da yeniden düzenlendi. İlk etap çalışmalar sonrası ortaya çıkan görüntü, Yeni Foça sakinlerinin büyük beğenisini topladı. Bölgedeki çalışmaları inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile karşılaşan vatandaşlar, memnuniyetini dile getirdi. Sahilin yeni görüntüsünün önceki haliyle kıyaslanmayacak derecede güzelleştiğini dile getiren Yeni Foçalılar, beklentilerinin de üzerinde bir çalışmanın ortaya çıkmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Seyir terasları oluşturuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Foça sahilinde yaptığı peyzaj düzenlemeleri de büyük ilgi çekti. Deniz ve kum temasını çim ve palmiyelerle bütünleştiren düzenleme kapsamında, meydana özel olarak tasarlanan banklar yerleştirildi. Deniz kenarına yapılan basamaklı seyir teraslarının da özellikle yaz akşamları yoğun rağbet görmesi bekleniyor.

Güle güle kullanın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin denizle olan ilişkisinin en önemli avantajlarından biri olduğunu belirterek, “Kentin kıyılarını insanların buluştuğu, rahatlıkla yürüyüş yapacağı, bisiklete bineceği huzurlu mekanlar haline getirmeyi amaçlıyoruz. İkinci ve üçüncü etap çalışmalarımızın ardından Yeni Foça bugünkünden çok daha güzel bir hal alacak. Hemşerilerimizin güle güle kullanmasını, buralarda iyi vakit geçirmesini diliyorum” dedi.

Arıtma ve kanal da kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla içme suyu şebekesi baştan sona yenilenen, dereleri ıslah edilen Yeni Foça, foseptikten de kurtuluyor. İZSU’nun bir yıl önce başlattığı kanal şebekesi döşeme çalışmaları devam ederken, biyolojik atık su arıtma tesisinin de temeli geçtiğimiz hafta atıldı. Bölgede kurulacak tesis 11 milyon 328 bin TL’ye mal olacak.

Teşekkürler Aziz Başkan

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “İlçemize yapmış olduğu büyük yatırımlar için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

20.10.2015                                                                                              Foça Belediyesi Basın Bürosu