ENGELSİZMİR KONGRESİ HEYECANI FOÇA’YI DA SARDI - 3 Mart 2016

ENGELSİZMİR KONGRESİ HEYECANI FOÇA’YI DA SARDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki 2013 yılında yapılan ‘Engelsizmir Kongresi’nin ön çalışması yapıldı. 2-5 Kasım tarihleri arasında yapılması planlanan kongre öncesinde “Engelsiz Yaşam için Sağlıklı Spor” çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya Foça Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyeleri ve Foça Belediyesi Engelli Masası Sorumluları da katılarak bilgi alış verişinde bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2-5 Kasım tarihleri arasında 2.’sini gerçekleştirecek olan Engelsizmir Kongresi hazırlıklarına devam ederken, bir yandan da uluslararası kongre öncesinde çalıştaylar dizisi düzenlendi. Foça Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyeleri ve Foça Belediyesi Engelli Masası Sorumluların da katıldığı çalıştay Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. “Engelsiz Yaşam için Sağlıklı Spor” başlığıyla düzenlenen çalıştayda, spor endüstrisinin olumsuz etkileri, bilimsel spor anlayışının önemi, bilimsel spor anlayışına uygun örnekleri geliştirmek için ortam ve ilişkileri kurmak ile Engelsizmir Kongresi’nde gerçekleştirilecek örnek çalışma konuları masaya yatırıldı.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptığı açıklamada, “Foça Belediyesi engelli vatandaşlarımızın yaşamında ki engelleri kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor ve devam edecektir” dedi.