FOÇA’DA DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ - 9 Mart 2016

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinliği, yoğun katılımla gerçekleşti…

FOÇA’DA DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Foça Belediyesi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla, resim sergisi ve film gösterimini içeren bir program sundu.

Yeni Foça ve Foça’daki Foça Belediyesi resim kurslarına devam eden Kadın Ressamların eserlerinden oluşan “Tuvallerdeki Kadın” isimli sergi, beğeniyle izlendi.

Kadın hakları ve mücadelesini konu edinen, Yönetmenliğini Sarah Gavron’un yaptığı “Diren!” isimli film, izleyenlere oldukça duygusal anlar yaşattı.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa katılanlar arasında; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ,  Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut, belediye meclis üyeleri de yer aldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; “Dünyada her şey kadının eseridir!” diyerek Kadınlarımızın ne kadar değerli ve özel olduklarını ifade etmiştir. Kadınlarımıza, şiddetin hiç olmadığı, eşit haklara sahip olduğu; özgürlük, mutluluk, sağlık ve esenliklerle dolu günler diliyorum. Tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum”dedi.

09.03.2016                                                                                               Foça Belediyesi Basın Bürosu