FOÇA’DA, ‘19 MAYIS’ COŞKUSU - 19 Mayıs 2016

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü, Foça’da kutlandı…

FOÇA’DA, ‘19 MAYIS’ COŞKUSU

Milli Mücadelemizin başlangıç tarihi olan ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü, öğrenciler, öğretmenler, sporcular ve halkın katılımıyla kutlandı.

Resmi kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Bulut tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenine, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma törenine katılanlar ayrıca, Atatürk Anıtı’na çiçek sundu.

Çelenk törenine katılan gençler ve sporcular, tören alanından kutlama programı’nın gerçekleşeceği Demokrasi Meydanı’na kadar, ‘Gençlik Yürüyüşü’ yaptı.

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen kutlama programına; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından; gençlik adına konuşma yapıldı, şiirler okundu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin ATA’ya cevabı seslendirildi. Foça Belediye Spor Kulübü Taekwondo Takımı, gösteriler yaptı. ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kapsamında düzenlenen ‘Kurumlararası Kaymakamlık Kupası Voleybol Turnuvası’nda dereceye giren takımlara, madalya ve kupaları verildi. Sağlık Bakanlığı’nca, sağlıklı yaşamı ve bisiklet kullanımını teşvik etmek için gençlere hediye edilen bisikletlerin teslimi yapıldı.

Kutlama programının müzikli gösteri bölümleri, Hakkâri’de gerçekleşen hain terör saldırısı sonucu şehit olan ve yaralanan askerlerimizin acısı sebebiyle iptal edildi.

Bugün, saat 20.30’da, Foça, Kavala Kafe önünden ‘Teröre Lanet!’ yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı;

‘Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi; tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılıkla birleşerek giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.

19 Mayıs; özgürlük mücadelesinin ilk ışığı ve çağdaş, bağımsız, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Gençliği’ne emanetidir.

Bu inançla, gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anıyorum.’