19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - 23 Mayıs 2024

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 105.yıldönümü ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İzmir'in Foça ilçesinde

18 Mayıs tarihinde yeni Foça'da, 19 mayıs tarihinde  Foça'da coşkulu törenlerle kutlandı.  Törenlere protokolün yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

İlçede Atatürk’ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 18 mayıs tarihinde Yenifoça Mahallesinde gerçekleştirilen  tören, fener alayı ve müzik dinletisi ile başladı.

19 mayıs tarihinde ise ilk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup  ve Garnizon Komutanı

Tuğamiral Serhat Sözbir, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, ilçe protokolü, öğretmen ve öğrenciler, garnizonda görevli her rütbeden askerler, siyasi parti ilçe başkanları,

STK temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar  katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunulmasından sonra Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Yeni Foça ve Foça’daki kutlamalar akşam saat 20.30’da düzenlenen Fener Alayı ve Armada Müzik Grubu’nun dinletisiyle tamamlandı.